Placari Fatade Bond

PLACARI FATADE BOND

Alucobond-ul este un material de o inalta calitate, ajuns la o perfectiune tehnica si estetica, relativ nou, dar din ce in ce mai mult folosit in domeniul constructiilor industriale si civile la placarealucobond. Este un material care poate fi modelat cu o foarte mare usurinta, diferit de cele traditionale, raspunzand cu o extraordinara versatilitate dorintelor exprimate de arhitecti transformandu-le in realitate fantezia si libertatea creative prin montare bond sau alucobond.

Placari cu bond

Forma si functionalitatea alucobonduluietalbondreynobond sunt integrate intr-o armonie perfecta, putandu-se executa montaj alucobond de o calitate superioara. Bondul se prezinta sub forma unor panouri compozite formate din 2 foi de tabla din aluminiu cu o compozitie speciala ce-i ofera elasticitate cu un nucleu termoizolant. Avantajul major al unei asemenea fatade rezulta din inglobarea de materiale usoare care nu solicita structura de rezistenta a cladirii, durabile si usor de intretinut. O modalitate practica, din ce in ce mai prezenta in mediul urban, o reprezinta acoperirea unor cladiri noi sau renovate, prin fatade ample, placate cu materiale compozite. Pe langa proprietatile extraordinare ca: planeitate, flexibilitate, rezistenta la foc, greutate redusa,bondul va ofera si culoarea preferata. Avantajele acestui tip de material sunt numeroase:

  • aspect modern si impresionant
  • usurinta in prelucrare, materialul putand fi debitat, curbat si indoit pentru a obtine forma si dimensiunea dorita.
  • rigiditate mare pe unitatea de suprafata in conditiile unei greutati extrem de reduse
  • rezistenta sporita la agresiunea factorilor de mediu (ploi, radiatii ultraviolete, noxe)
  • rezistenta omologata la foc conform cerintelor actuale
  • se intretine usor, nepermitand impuritatilor sa se impregneze in material
  • este realizabil intr-o paleta coloristica vasta
  • estetica si proprietatile fizice raman neschimbate in timp.

In esenta materialul, consta intr-un panel compozit realizat din doua straturi exterioare de aluminiu cu grosime standard de 0,5 mm unite printr-un miez de polietilena de inalta densitate. Grosimea sandwich-ului rezultat poate fi de 3, 4 sau 6 milimetri, in functie de necesitatile specifice. Produsul finit – caseta – se obtine prin prelucrarea tridimensionala a foilor de bond. Casetele se imbina pe fatada intr-un caroiaj particular definit prin proiectul de arhitectura. Casetele sunt rigide, iar efectul de sanwich asigura amortizarea vibratiilor si nedeformarea in conditii de vant ridicate. Partea vizibila este acoperita printr-un procedeu de vopsire multistrat care garanteaza o rezistenta in timp excelenta.

MS Graphix ofera servicii complete

Proiectare, executie si montaj al casetelor cu materiale provenite de la cei mai renumiti producatori din domeniu: Alucobond, Etalbond, Jbond si Reynobond. Alegerea uneia dintre marci depinde de preferintele clientului cu mentiunea ca fiecare producator are o gama proprie de culori. Bond-ul reprezinta un panou compozit tip “sandwich”, compus dintr-un substrat (miez) din polietilena, cu grosimea intre 2 si 5mm, fixat solid de doua foi de aluminiu, prin laminare la cald si presiune, de grosimi 0.25 – 0.5 mm fiecare. Placile compozite tip bond sunt extrem de potrivite pentru placarile in exterior deoarece se modeleaza usor, sunt disponibile intr-o gama larga de culori si se pot combina elegant cu fatadele de sticla si aluminiu.

Serviciul de placari cu bond se preteaza design-ului oricaror tipuri de constructii, cum ar fi: cladiri de birouri, mall-uri, banci, hoteluri, stadioane, pavilioane expozitionale, cladiri industriale, supermarket-uri, terminale pentru pasageri, puncte de taxare pe autostrazi, statii de benzina, tuneluri, panouri stradale si multe altele. Pe partea exterioara sunt vopsite cu 3 straturi de acoperire PVDF. Acest sistem este compus dintr-un strat de protectie, un strat fluor-polimeric special conceput si un strat superficial. Calitatea inalta a acoperirii asigura materialului si o rezistenta mare la factori externi: ploi acide poluare de origine industriala, raze ultraviolete, coroziune.